KÉRLEK, HAGYD JÓVÁ A SÜTIKET A SÜTIKKEL KAPCSOLATOS IRÁNYELV ÉRTELMÉBEN! KÖSZÖNÖM!

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

RÓLUNK

RÓLUNK

C O R N I D E S
P I G M E N T     .     F O R M A     .     T E X T Ú R A

Egyedi tervezésű tárgyak a slow life jegyében


Cornides Ágnes és Simonyi Zsolt vagyunk, a Cornides márka alapítói.

2019 tavaszán kezdtünk bele a kézzel nyomtatott textilek tervezésébe és gyártásába.
Képzőművészeti tanulmányaink befejezése után grafikusként illetve fotósként dolgoztunk,
harmadik gyerekünk bölcsődébe kerülésekor kezdtünk közös munkába sok tervezés után,
így születtek meg a Cornides márkanév alatt futó textiltermékeink.

Budapesten születtünk és nőttünk fel, tanultunk és dolgoztunk, majd családalapítás után álmaink megvalósításának első lépéseként az ország egyik legszebb vidékére,
a Badacsony lábánál fekvő Badacsonytomajra költöztünk.
Jellemző ránk az egyszerű élet, az évszakok ritmusához igazodás, a természet tisztelete,
a letisztult, jó minőségű tárgyak szeretete, ebben a szellemben tervezzük termékeinket.
Ezt a szemléletet szeretnénk népszerűsíteni is tárgyainkkal, saját életünkön keresztül.

Természetes, strapabíró, újrahasznosított vagy újrahasznosítható alapanyagokat használunk, melyek könnyen kezelhetőek, moshatóak, jól tisztíthatóak, hosszú életűek. Abban az esetben használunk egyéb speciális anyagot, ha egy tárgy funkcióját így látja el megfelelően, és rengeteg eldobható műanyagtermék használatát is kiváltja.

 Saját vállalkozásunkban összeadtuk és kiegészítettük tudásunkat. A rajzolás, a fotózás szenvedélyes szeretete életünk fő céljával, gyerekeink boldog felnőtté nevelésével a Balaton partján valósul meg.
A természettel összhangban élünk, a környezetünk színei és formái inspirálnak alkotásra, melyben nem csupán a termékre, hanem a folyamatra koncentrálva próbáljuk annak minden részletébe belesűríteni azt az intenzitást, örömöt és szabadságérzést, amivel élünk, és amelyben az aktív és nyugodt szakaszok éppúgy váltakoznak, mint a természetben. Hiszünk abban, hogy ha az alkotásban ezt megéljük, és beletesszük minden tudásunkat, energiánkat, figyelmünket, a végeredmény egy "önazonos", letisztult tárgy lesz, amit öröm kézbe venni.

Nyomtatott textiljeinkre saját grafikánk kerül szitanyomtatással, melynek fázisait kézzel, gépek használata nélkül végezzük a megrajzolástól a filmre vitelen át a nyomtatásig. Vizes bázisú, környezetbarát festékkel nyomtatunk a Cornides nagyszülőktől örökölt közel százéves, gyönyörű, fa eszközökkel.
A hagyaték újrafelhasználása, a ritkán használt technika, a rajzok elkészítésének időn kívülisége, a gépek nélkül történő nyomtatás külön értékké válik.

A szitanyomtatásom történetéről itt olvashatsz még.

A slow life mint cél, nem csupán a lassulást jelenti, hanem a megélést, a belefeledkezést, az egyensúlyt. Ahogy a természet változik, úgy változnak bennünk is a folyamatok. Igényünk van a lassúságra és a lendületre is,
ami nem egyenlő a mai rohanós élettempóval, amikor örökké azt érezzük, elmegyünk valami mellett, kimaradunk, nem érjük utol magunkat. Az idő, ami akkora kincs, elrohan mellettünk.
Kiszakadás, figyelem, meg nem alkuvás, minőség, szenvedély,
időn- és néha társadalmon kívüliség, ez nekünk a slow life.
Blogbejegyzéseinkkel többek között ezt az életformát szeretnénk bemutatni
és népszerűsíteni konkrét ötletekkel.