KÉRLEK, HAGYD JÓVÁ A SÜTIKET A SÜTIKKEL KAPCSOLATOS IRÁNYELV ÉRTELMÉBEN! KÖSZÖNÖM!

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

T E X T I L

T E X T I L

Szitanyomtatáshoz és textilfestéshez egyszerű, de különleges, tartós, jó minőségű anyagokat használunk.
Fontos, hogy öröm legyen kézbe venni a belőlük készült tárgyakat.
Színt, méretet, mintát, funkciót figyelembe véve alkotjuk meg termékeinket.

Természetes anyagokat használunk termékeink alapanyagául.
Egy-két termékünknél a funkció érdekében a termék kisebb vagy belső részeként felhasználunk speciális poliésztert, ami a rengeteg eldobható műanyag zacskó helyett használható, mosható textil, és sokkal több, jobb funkcióval rendelkezik, mint egy sima műanyag.
Jelenlegi termékeink között egy ilyen speciális anyag van, a kenyérzsákunkban használt bélés.
Ez a textilt erős, mosható, méreganyagoktól mentes anyag.

Külső textiljeink mind 100% pamut vagy lenvásznak. Nem szeretjük az "úgy néz ki, de nem az" vagy a "vásárló úgyse veszi észre, hogy viszkózzal kevert" megoldásokat. Nyomtatunk rusztikus felületű lenvásznat, de sima, lágy esésű vékony pamutot is, felhasználási területtől függően. Szeretjük a régi időket idéző vastag vásznakat. Kutatjuk ezek felhasználási területeit. Szeretnénk tapasztalatot szerezni, melyik textília milyen szerepet töltött be a háztartásokban, és ebből tanulva a legmegfelelőbbet szerezzük be. Előnyben részesítjük a magyar gyártókat, bár alig maradt textilgyár hazánkban, mi felkutattuk őket. 

Használati útmutató:
Termékeinket maximum 30-40 fokon javasoljuk kimosni kézzel, vagy kímélő programmal (15 perces gépi program).
Szárítógép használata tilos, fehérítőszer használata tilos..
Vasalni lehet mindet magas hőfokon, sőt a lenvásznakat javasolt is, hisz a 100% len textil kemény lesz és összeugrik, gyűrődik mosás után.
A kenyérzsákból a bélést húzd ki vasalás előtt, és csak a vásznat vasald ki! A lenvásznat spricceld be vízzel, mielőtt kivasalod!

Külön javaslataink:
Ne használj illatos mosószert, az illatát átveszi az élelmiszer, de a terített asztalnál is jobb, ha az étel illatát érzed, nem a mosószerét. 
A zsákokat szellőztesd, amikor tudod, a kenyérzsákok bélését pedig töröld át, majd szárazra, ha csak belül szennyeződött.
A lenvásznakat könnyebben ki tudod vasalni, ha enyhén vizesek.
A mintához hozzáérhet a vasaló, mivel nem használunk műanyag alapú festéket, nem fog elolvadni.

Arra törekszünk, hogy ellenőrizhető, lehetőleg magyar gyártású alapanyagokból készítsük termékeinket, aminek gyártási folyamatába is beleláthatunk.

Elkészült termékeinket hetekig teszteljük, mely során a magunkétól eltérő körülmények közt is kipróbálunk mindent. Kenyértartónkat például többféle kenyérrel is tesztnek vetettük alá. Bélelt zsákjainkat penésztesztnek vetettük alá. Kenyeret tároltunk bennük tíz napig, figyelemmel kísértük, nem keletkezik-e rajta penész. A bélelt zsákjainkban tárolt kenyéren nem volt penész, míg a műanyag zacskóban 3-4 nap múlva megpenészedett. Frissen tartó képességét is vizsgáltuk különböző bélésekkel próbálva, illetve bélés nélkül. Itt is a speciális poliészterrel bélelt zsákok győztek
A kenyérzsákok funkciója függ a lakásod páratartalmától, a kenyered minőségétől, tehát ettől némileg eltérhetnek más környezetben az eredmények.

Ami a funkcionalitás vagy tartósság szempontjából nem válik be, azt az anyagot nem használjuk tovább, lecseréljük, vagy kivezetjük az adott terméket. Ha bármi problémád adódott, írj nekünk: info@cornides.hu