Barion Pixel

 

KÉRLEK, HAGYD JÓVÁ A SÜTIKET A SÜTIKKEL KAPCSOLATOS IRÁNYELV ÉRTELMÉBEN! KÖSZÖNÖM!

Menü

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 

Mi fér a kis méretű kenyérzsákba?

1 db félkilós kenyér. A kis kenyérzsák mérete: 27x38 cm.

 

Mi fér a nagy méretű kenyérzsákba?

1 db egykilós kenyér. A nagy kenyérzsák mérete: 35x46 cm.

 

Mi a különbség a len és a pamut zsákok között?

A pamutzsákok külső rétege 100% pamutból szövött, a fogása sima, a textil szövése sűrű. Jó választás, ha szárazabb a lakásod (páratartalma 10-40%). Jó választás, ha boltban vásárolsz élesztős, fehér vagy félbarna kenyeret.

Itt találod pamut külsejű kenyérzsákjainkat: pamut külsejű zsákok.
-
A lenvászon zsákok külső rétege 100% lenből szőtt, vastagabb szálú, kissé lazább szövésű textilek, jobban szellőznek. Jó választás, ha nedvesebb a lakásod (páratartalma 60% feletti). Jó választás, ha kézműves pékségben vásárolsz kenyeret, ha kovásszal készül a kenyered, vagy ha otthon sütöd. 

Itt találod a len külsejű kenyérzsákokat: lenvászon zsákok

 

További segítség választáshoz: 

 

Mivel van bélelve?


-Egy speciális, porózus, "lélegző" textillel, ami optimális szellőzést biztosít. Megtartja a kenyér nedvességtartalmát, de annyi levegőt beenged, hogy penész ne tudjon rajta keletkezni.

- élelmiszerbiztos, vagyis nem kerül méreganyag a kenyérbe
- laboratóriumban bevizsgált 
- porózus rétege optimális szellőzést biztosít
OEKO-TEX STANDARD 100 minősítésű
BPA mentes

Tényleg bent tartja a nedvességet?

-Igen. A bélelt zsákban tárolt kenyér jóval több ideig marad puha, mint béleletlen zsákban, kenyértároló dobozban vagy papírzacskóban tárolva. A vágási felület alig száradt reggelről estére.

A műanyag zacskós tároláshoz viszonyítva: a kenyered nem lesz olyan puha, mint zacskóban. Ezt a „puhaságot” az okozza, hogy a kenyér befülled, ami nem jó, nem egészséges. A kenyérzsákban tárolt kenyér másképpen marad friss. A héja nem nedvesedik át, a kenyér nem lesz szivacsos.

Tényleg nem fog penészedni a kenyerem?

Nem. Tesztelésünk során 10 napig figyeltük meg, penészes lesz-e a kenyér. A 10 nap alatt semmilyen penészedést és ahhoz hasonló jelenséget nem tapasztaltunk egyik zsákunknál sem.

A tesztelést átlagos páratartalmú helyiségben végeztük.
Ha a helyiség, ahol tárolnád, nedves, esetleg penészes, vagy korábban penészedett, ha a kenyeret melegen rakod a zsákba, akkor fordulhat elő, hogy penészes lesz benne. 

Milyen pékáruhoz használhatom?

Kenyérhez, kalácshoz, legyen az bolti vagy otthon sütött, élesztős vagy kovászos.

Milyen pékáruhoz nem jó?

-Szeletelt kenyér, tartós kenyér, ezek tartósságát a kevesebb nedvességtartalom biztosítja, tehát alapból szárazabbak. Nem véletlenül árusítják műanyag zacskóban.
-A kisebb méretű péksütikhez, pl. kiflihez, zsömléhez sem igazán ajánljuk. Tárolhatod benne, de hamarabb ki fog száradni, mint a nagyobb tömegű péktermékek, mert kicsik. A jó minőségű, vagy otthon sütött kis méretű pékáruk kevésbé száradnak ki, de a bolti, sok esetben nagyon morzsás, "felfújt" zsemlék, kiflik bármiben kiszáradnak pár óra alatt. 

Jobb, mint a műanyagzacskóban tárolás?

Jobb. Egészségesen tarthatod a kenyeredet.
-A műanyag zacskóban a kenyér egyből elkezd befülledni a kenyér párolgása miatt. A párás zacskóban a kenyér szivacsossá válhat, megsavanyodhat, és pár nap alatt megpenészedik a kenyered, akkor is ha a zacskóból legalább egyszer kiveszed naponta.

 

 

Ki lehet mosni a kenyértárolót?

Igen.
 Mosási tesztek alapján javaslataink:
-a kézi mosás vagy kímélő gépi program javasolt legfeljebb 30 fokon,
-illatos mosószer nem javasolt.

Ami tilos:

-Ne mosd ki 30 foknál melegebb vízben! A bélés textil ettől tönkremehet - erre az esetre a garancia nem vonatkozik, kérlek, ezt vedd figyelembe!
-Ne használj öblítőt! Az öblítő szintén tönkreteszi a bélést.
-Ne fehérítsd! Tönkreteszi a bélést.
-Ne szárítsd szárítógépben! Ez tönkreteszi a bélést, nem fog "lélegezni" az anyag.
-Ne szárítsd fűtőtesten! Legjobb fektetve szárítani szoba hőmérsékleten.

Ki lehet vasalni?


Csak a külső vászon részt. Ehhez a zsákból a bélést ki kell húzni.

A bélést tilos vasalni, összeolvad akkor is, ha a külső textilen át vasalod. Húzd ki, vigyázz, hogy ne érjen hozzá a vasaló, a külső részt ki tudod vasalni. A minta vízbázisú, így vasalható az is.

Hogyan használjam? 

Rakd bele a kenyeret és kösd be a pamutszalaggal. A kenyeret „csupaszon” rakd be, ne tekerd semmibe előtte.

Érdemes konyhapulton tartani.

Hogyan kezeljem két mosás között a kenyérzsákot? 

-Néha fordítsd ki, töröld át vizes ronggyal belül, és hagyd megszáradni.
-Húzd ki a bélést, és szellőztesd néha.

Mire figyeljek még?

-Ne rakd bele a kenyeret melegen!
-Ne szárítsd fűtőtesten!

Mikor ne vegyek kenyeres zsákot?

- Ha nem eszel kenyeret.
- Ha szeletelt kenyeret.
- Ha "tartós kenyeret" eszel.
- Ha csak zsemlét, kiflit, kis pékárut eszel.

Kifli, zsemle tárolására jó a kenyértartó zsák?

Nem javasoljuk, főleg a bolti, puffasztott, vizes zsemlékre. Kisebbek, de nagy a felületük, zsák nélkül is könnyebben száradnak, mint egy nagyobb tömegű pékáru.

ÖSSZEFOGLALVA:

A zsák mindennapi használatra, 3-7 napos tárolásra jó, nem hosszú távúra. Hosszú távra inkább a fagyasztást javasoljuk.
Átlagos lakáskörülményekhez (ez alatt az 50-60 százalékos páratartalmat értjük, ami nem túl száraz, nem túl nedves levegőt jelent) bármelyiket választhatod.
Ha inkább szárazabb levegőjű a lakásod, vagy jellemzően élesztős, bolti kenyereket veszel, számodra jobb a pamut külsejű zsákunk.
Ha nagyon száraz a lakásod levegője (jellemzően a panellakásoké ilyen), akkor nem javasoljuk a kenyérzsákunk megvételét. Extrém körülmények közt nem teljesít úgy, mint a javasolt, átlagos páratartalmon, a kenyér hamar ki fog száradni. (Ugyan egészségesebb a levegő a kenyérnek a zsákunkban, de nem marad sokáig puha, ezt kérlek, vedd figyelembe!)
Ha kovászos kenyeret veszel/sütsz, vagy inkább nedvesebb lakásban élsz, akkor neked jobb a lazább szövésű lenvászon zsákunk (szürke-fehérként van az áruházban), hisz a külső jobban szellőzik.